Waarom moet ik lid worden van de judo bond?

De Judo Bond Nederland (JBN) is de landelijke organisatie die de belangen behartigd voor alle aangesloten clubs en individuele leden voor judo, jiu jitsu en aikido. De JBN organiseert toernooien op alle verschillende niveaus, verzorgt de opleidingen en bijscholingen voor scheidsrechters en biedt talenten de mogelijkheid de top van het judo te bereiken. 

Ik doe geen wedstrijden, waarom zou ik dan lid worden?

 Dit is zonder twijfel de meest gestelde vraag. Voor velen is de JBN een organisatie die uitsluitend actief is in het organiseren van wedstrijden. De JBN kan en doet echter nog veel meer. Feitelijk is de wedstrijdorganisatie slechts een klein onderdeel.

De graduaties (slippen, banden en dan-graden) zijn onlosmakelijk met judo en jiu jitsu verbonden. Elke les werkt toe naar het behalen van de volgende graduatie. Voor leden van de JBN worden de graduaties officieel geregistreerd. Elk lid ontvangt een eigen paspoort waar alle behaalde graduaties in vermeld staan. Daarnaast ontvangt elk lid de Nationale Sportpas, waarmee interessante kortingen kunnen worden verkregen bij grote, landelijke winkelketens. Alle leden ontvangen vier keer per jaar JudoVisie, hét tijdschrift met het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen de JBN.

Plezier in de sport is één van de belangrijkste redenen om te blijven sporten. Hierbij is het is belangrijk dat de lessen worden gegeven door goed opgeleide leraren. Hierdoor worden de lessen niet alleen leuker maar ook veiliger. De JBN verzorgt jaarlijks opleidingen voor judo/jiu jitsu/aikido leraren op verschillende niveaus.

De JBN heeft een aansprakelijkheidsverzekering waar alle leden van de JBN een beroep op kunnen doen in het geval er wat mocht gebeuren tijdens de judoles.

Tot slot verstrekt de JBN informatie over alles wat te maken heeft met judo/jiu jitsu/aikido, heeft het een eigen website (www.jbn.nl) met het laatste nieuws en een webshop, biedt het ondersteuning aan de aangesloten verenigingen en sportscholen middels verenigingsadviseurs en streeft naar continue verbetering van kwaliteit en aanbod door het aanvragen en uitvoeren van projecten samen met de aangesloten clubs en leden.

Kortom, genoeg redenen om je sport, je club en de JBN te ondersteunen!

Meld je nu aan als lid van de JBN. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar via de vereniging. Aanmelden kan ook via de website van de JBN (www.jbn.nl).

Volg ons op social media