Aikido

Aikido is een vreedzame Japanse zelfverdedigingskunst en geen vechtsport. Je leert geen aanvalstechnieken om je tegenstander uit te schakelen, maar technieken om de aanval in harmonie met de aanvaller te stoppen.

Vergis je niet, aikido is niet soft, maar duidelijk en effectief. Een aanvaller zal je aanvallen omdat hij of zij denkt dat je niet sterk of weerbaar genoeg bent om tegen hem of haar in te gaan. Je kunt een aanval afweren door te blokken of zelf in gevecht te gaan, tijdens de training leer je juist om deze aanvalskracht/energie in je voordeel te gebruiken en niet te blokken.  Door de energie door te laten gaan, breng je iemand bijvoorbeeld middels een techniek, in een klem

Aikido is een budo discipline, de gevorderde aikidoka laat de technieken eenvoudig uitzien, maar om dit niveau te bereiken zul je discipline moeten hebben. Het vergt inzet en doorzettingsvermogen om het tot een eenvoudige techniek te laten uitzien. Aikido is niet makkelijk, in de technieken zitten verschillende dimensies die je gaandeweg zult ontdekken en ontwikkelen.

Aikido is te beoefenen door jong en oud, je oefent op je eigen niveau en het is mogelijk om graden te halen.  Aikido is geen wedstrijdsport, maar door aan examens deel te nemen kun je jezelf testen of je een hoger niveau binnen het Aikido hebt bereikt.

Elke woensdagavond wordt er  Aikidotraining gegeven  van 20:00-21:30 uur. In overleg wordt op de zondagavond de mogelijkheid gegeven om extra te trainen, daarnaast is het volgen van een maandelijkse stage in Ede een optie. Deze stage wordt gegeven door de grondleggers van het Yoseiken Aikido, Roel van Beusekom en Edgar Kruining.

Volg ons op social media